Les vendes d'Apple augmenten els beneficis, però la Xina continua lluitant

Les vendes d'Apple augmenten els beneficis, però la Xina continua lluitant.

Apple finalment ha posat fi a la seva ratxa perdedora.

La companyia ha informat aquest dijous del seu primer creixement de vendes en un any, impulsat en particular pels ingressos rècord de la seva App Store i altres serveis. Però encara està trobant dificultats a la Xina.


L'informe de guanys arriba un dia abans que la companyia llanci el seu nou producte més gran en anys, els auriculars Vision Pro, que la companyia espera fabricar la propera peça imprescindible d'electrònica domèstica

En general, Apple va registrar el seu primer augment d'ingressos en un any, però la Xina va ser un punt feble: els ingressos a la regió van caure un 13% respecte a l'any passat. En canvi, les vendes van augmentar a Europa i al Japó.

Els guanys de la companyia arriben només un dia abans que Apple comenci a vendre un dels seus nous llançaments de maquinari més arriscats dels últims anys: uns auriculars de realitat augmentada, el Vision Pro.

En els últims cinc anys, Apple ha gastat uns 100.000 milions de dòlars en investigació i desenvolupament en el dispositiu, que costarà 3.499 dòlars als Estats Units, segons una anàlisi recent.

En un comunicat, el conseller delegat d'Apple, Tim Cook, va dir que el creixement de la companyia va ser impulsat per les vendes d'iPhone i un rècord històric d'ingressos a la divisió de serveis de la companyia en els últims tres mesos del 2023.

"Ens complau anunciar que la nostra base instal·lada de dispositius actius ja ha superat els 2.200 milions, assolint un màxim històric en tots els productes i segments geogràfics", va dir Cook.

Les vendes netes d'iPhone van créixer de 65.700 milions de dòlars fa un any a 69.700 milions en els últims tres mesos del 2023, però Jesse Cohen, analista sènior de Investing.com, va dir que les xifres d'ingressos de la Xina indiquen que la demanda del dispositiu a la regió s'està desaccelerant "més del que s'esperava davant l'augment de la competència de les empreses locals, inclosa Huawei".

"La gran pregunta és si això és només un parpelleig o signes d'un canvi més gran entre els consumidors, ja que l'augment dels tipus d'interès i un context econòmic més feble descoratgen els consumidors de fer compres cares", va dir Cohen.

Cook va abordar la preocupació per la caiguda de les vendes a la Xina, dient: "Segueixo sent molt optimista sobre la Xina a llarg termini".

En general, Apple va informar d'un benefici per acció de 2,18 dòlars per al trimestre, un rècord per a EPS per a la companyia i superior als 2,11 dòlars que havien pronosticat els analistes

Els ingressos també van superar les expectatives dels analistes per al trimestre en 119.600 milions de dòlars.

Tot i superar les expectatives tant en la línia superior com en la de resultats, les accions d'Apple van caure més d'un 3% després del tancament del mercat. El debut del Vision Pro va dominar gran part d'una sessió de preguntes amb analistes i executius dijous.

"Han estat diversos anys d'esforços de tanta gent a Apple", va dir Cook sobre la Vision Pro. "Realment va caldre un esforç de tota la companyia per arribar fins aquí.

Post a Comment

Previous Post Next Post